Un experiment interesant legat de meditare

Poate pentru unele persoane termenul de meditare e nou și n-au habar ce reprezintă așa că o să încerc să explic, cu cuvintele mele, asta fiindcă de definiții din dicționar n-are nevoie nimeni. Așadar, meditația reprezintă acele minute în care stai cât mai relaxat, îți controlezi respirația și îți lași gândurile să zburde sau, puțin mai complicat, nu te gândești la absolut nimic ci pur și simplu te relaxezi și îți lași corpul să se regenereze.

Am început să practic, dacă pot spune așa, meditarea acum câteva luni iar (cu riscul de a suna a reclama) rezultatele sunt mai mult decât interesante. Pentru a medita există destul de multe metode care au la bază aceeași chestie însă o să vă spun câte ceva despre felul în care meditez eu zilnic și, din toate cele testate, mi s-a părut cel mai clar.

În primul rând ai nevoie de o cameră linișitită unde să nu te deranjeze nimeni, nu contează dacă e lumină sau întuneric, important e să fie liniște. Întinde-te în pat și stai cât mai relaxat cu mâinile pe lângă corp și ochii închiși. Începe apoi să-ți imaginezi, cu ochii închiși, fiecare părticică a corpului tău (gen radiografie, dacă înțelegi) și concentrează-te acolo, simte cum căldura, sănătatea și fericirea circulă pe acolo. Poți să-ți imaginezi asta chiar și în culori dacă ți-e mai ușor.

Ideal e să începi treptat. Eu mereu aleg picioarele, pornind de la vârfurile degetelor și continuând apoi în sus până în creștetul capului. În tot acest timp controlați-vă respirația. Mai exact inspirați adânc și expirați constant. Partea cea mai interesantă va avea loc în momentul în care expirați în timp ce vă concentrați pe o anumită zonă. Nu vă spun cum e ci vă las să experimentați singuri. Dacă v-aș da mai multe detalii și-ar pierde tot farmecul. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.