Topul destinațiilor care vor dispărea într-un viitor apropiat

Planeta noastra are o multime de destinatii superbe de descoperit. Din pacate, din diferite motive, unele din ele sunt pe cale sa dispara in viitorul apropiat.

Un sfarsit pentru Maldive? Cine nu a vazut macar o data frumoasele poze al bungalow-urilor plutitoare? Maldive este o destinatie de vis pentru multi. Dar, din pacate, magnificii atoli (insulele de corali), celebri pentru lumea marina deosebit de diversificata si plajele de vis, sunt in mare pericol, ar putea disparea in mare. 80% din suprafata pamantului, adica in jur de 960 de insule se afla la abia un metru deasupra marii. Daca nivelul marii continua sa creasca in acest ritm alarmant, Maldive va disparea in urmatorii 100 de ani.

Taj Mahal. Taj Mahal este una din cele mai cunoscute atractii din India, o atractie care atrage patru milioane de vizitatori in fiecare an. Un lucru deloc suprinzator deoarece au fost nevoie de 21 de ani pentru a ridica acest edificiu magnific al carei constructie a inceput in 1632 si a avut nevoie de 20 000 de muncitori si 1000 de elefanti. Dar Taj Mahal a fost extrem de deteriorat in ultimii ani. Din cauza poluarii aerului din India, pietrele cladirii se schimba enorm. Guvernul a luat deja in considerare inchiderea mausoleului pentru public.

Venetia sub apa? Venetia, oras portuar prin excelenta. Cunoscuta si iubita pentru podurile sale frumoase si plimbarile romantice cu gondola, acest oras de pe coasta italiana este o destinatie populara in randul turistilor din lumea intreaga. Cladirile celebre si stradutele orasului sunt amenintate in permaenta de inundatii si de cresterea alarmanta a apelor. In ultimii ani cresterea nivelului marii este din ce in ce mai alarmanta. Chiar daca a fost prevazut un proiect ce include un baraj destul de costisitor, frumusetea orasului este in pericol.

Madagascar a fost afectata de o defrisare masiva. Madagascar este a patra cea mai mare insula din lume, devenita celebra dupa lansarea filmului cu acelasi nume. Insula tropicala adaposteste numeroase specii, din care 20 de lemurieni. 80% din flora si fauna acestei insule nu se regaseste in alta parte pe pamant. Din pacate, animalele din Madagascar sunt in pericol din cauza defrisarii masive, habitatul devine din ce in ce mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.