Sudul Spaniei iarna – unde călătorim?

Nu stii ce destinatie sa alegi pentru un sejur in aceasta iarna? Daca ai pleca in descoperirea sudului Spaniei? In aceasta perioada, Spania este una din cele mai calde regiuni din Europa. Nu poti face baie in mare dar preturile sunt mai reduse spre deosebire de sezonul de varf. Te tenteaza? Atunci descopera impreuna cu noi cateva din cele mai frumoase destinatii din sudul Spaniei.

Malaga. Malaga este o destinatie cu un farmec de necontestat. Poti profita de bogatul sau patrimoniu istoric – castelul Gibralfaro, fortareata Alcazaba, Teatrul Roman – de locurile culturale de renume precum Muzeul Picasso, pictorul celebru fiind originar din Malaga sau de prima anexa internationala a centrului Pompidou. Istorie, natura, viata de noapte animata, nu risti sa te plictisesti iarna la Malaga.

Sevilia. Frumosul oras Sevilia are o multime de atuuri printre care emblema sa, superbul Palat Alcazar. Temperaturile placute iti vor permite sa te plimbi in voie prin oras, prin Piata Spania in special. La inceputul lunii Ianuarie Sevilia este destul de animata.

Cordoba. Si strazile orasului Cordoba sunt animate pe timp de iarna odata cu carnavalul anual al orasului, organizat in a doua jumatate a lunii Februarie. Simbolul orasului este Mezquita, moscheea, capodopera de arta islamica devenita catedrala si curtea sa cu portocali. Orasul poseda un patrimoniu istoric incredibil, o multime de monumente religioase superbe. Centrul istoric este si el magnific.

Granada. Granada este un alt oras cunoscut din partea de sud a Spaniei, mai precis in Andaluzia, chiar daca temperaturile nu sunt atat de placute ca in Cordoba sau Sevilia. Dar merita o vizita datorita ansamblului palatului si a gradinilor Alhambra, simbol al arhitecturii islamice. Te poti plimba pe strazile din Albaicin, un fost cartier maur si sa urci pana la Mirador de San Nicolas pentru a admira Alhambra de la inaltime dar si lanturile muntoase din regiune.

Cadix. Carnavalul din Cadix este unul din cele mai frecventate din lume si atrage vizitatori din toate colturile lumii. Este organizat la sfarsitul lunii Februarie. Muzica, deghizari, manifestari pe strazi, toate acestea te vor face sa uiti ca esti in mijlocul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *