Siguranța înainte de toate – rata criminalității din orașul în care turiștii urmează să își petreacă concediul

Concediul de vis incepe cu alegerea destinatiei ideale pentru cele cateva zile de relaxare. Insa nu este suficient ca destinatia sa fie un loc special, apreciat de mii de turisti anual, ci este foarte important ca orasul sau zona vizitata sa fie si sigura din punct de vedere al infractionalitatii.

Oamenii nu pot merge intr-un loc in care se pun in pericol ei insisi, ii pun in pericol si pe membrii familiei sau prietenii cu care impart cateva zile de vis. In lume sunt cateva orase cu adevarat periculoase din acest punct de vedere.

Statisticile alcatuite de experti spun adevarul despre rata infractionalitatii dintr-un anumit oras. Asadar, aceasta rata porneste de la zero, cea de siguranta deplina, pe care doar foarte putine locatii o indeplinesc si se termina la valoarea 100, semn ca in locul respectiv este razboi sau exista o stare de nesiguranta sporita precum unele orase din Siria, Libia sau Iraq.

Insa, in afara de putinile informatii de la TV sau din presa scrisa ori de pe internet, turistii trebuie sa mai cerceteze rata infractionalitatii din zona pe care urmeaza sa o viziteze si in alt mod.

Mai nou, specialistii au alcatuit o aplicatie denumita generic Geosure in care utilizatorul va introduce numele orasului pe care doreste sa il viziteze si i se da un scor general in acest sens. Practic, in aplicatie, Bucuresti are un scor de 52 de puncte din 100, in care turistii sunt invitati sa mearga pe propriul risc.

Aceasta aplicatie pune accent nu numai pe rata infractionalitatii, pe furturile din buzunare sau pe furturile de bagaje, ci si pe siguranta femeilor care traverseaza unele zone ale orasului si care pot primi comentarii negative sau cu tenta sexuala, discriminatorii sau agresive.

Spre exemplu, cei care calatoresc in Budapesta sau Zagreb o pot face in mod linistit, cu un scor de 45 %, iar cel mai mic scor al unui oras din Europa este obtinut de Viena, cu valoarea 19%.

Insa adevaratele probleme apar pentru turistii care pleaca in afara Europei, spre exemplu in Yemen sau in Somalia, in Pakistant sau Afghanistanm in Columbia sau Venezuela, insa acest scor este orientativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *