Seriale britanice pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

Daca esti deja fan al serialelor, acest articol nu iti va permite sa ai mai mult timp la dispozitie, chiar din contra. Intre drame istorice, anchete politiste si comedii, britanicii sunt campioni in domeniul serialelor de televiziune.

Seriale britanice politiste. Unul din genurile in care britanicii au reusit sa se ilustreze cel mai bine in materie de televiziune este ancheta politista. Fie ca este vorba despre decorurile maiestuoase din Broadchurch sau subteranele din Londra in Luther, serialele politiste stiu sa intre in atmosfera. Adesea, anchetatorii care urmaresc criminalii sunt ei insisi personalitati cu probleme, la limita sa cade in delicventa sau in anumite dependente, intretin relatii complicate cu cei pe care ii urmaresc.

Luther si Alice, Paul Spector si Stell Gibson sau Alec Hardy si Ellie Miller sunt dovada vie a acestui lucru.

Britanicii sunt extrem de priceputi si cand vine vorba de drame istorice. O alta categorie in care britanicii sunt deosebit de priceputi este drama istorica. Producatorii de seriale au abordat diferite epoci istorice in serialele lor pentru a-i ajuta pe telespectatori sa descopere cateva bucati din istoria tarii lor. Telespectatorii au astfel ocazia sa se familiarizeze cu Maria Britanie in anul 43 d.Ch. in serialul Britannia, cu Anglia secolului IX in serialul The Last Kingdom sau cu Birmingham intre cele doua razboaie in serialul Peaky Blinders. Cand scenaristii adauga pe langa dramele istorice si drame familiale si probleme amoroase, asemeni serialului Downton Abbey si costume de epoca, dependenta de serialul respectiv este inevitabila.

Umorul din serialele britanice. Comediile britanice sunt reputate in lumea intreaga, productiile dedicate micului ecran nu fac exceptie de la aceasta regula. Nu ai cum sa nu te indragostesti de informaticienii din serialul The IT Crowd, din colegii de la The Office sau de celibatarii din The Fleabag.

Tot britanicilor le datoram trei din cele mai cunoscute seriale formidabile de altfel precum Skins, Mistifs sau Strike Back. Pe scurt, ai inteles, maine nu vei avea timp sa mergi la sala de sport sau sa faci altceva, te vei uita la serialele britanice de mai sus de pe smartphone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.