Prima comandă de pe Amazon

De ceva timp am constatat că am nevoie de un nou microfon pentru calculator atât pentru convorbirile pe Skype sau Facebook Messenger cât și pentru a înregistra o narațiune pentru anumite videoclipuri.

Prima utilizare nu necesita nimic mai mult decât un microfon de maxim 50 lei. Cui îi trebuie calitate mai bună de atât pentru un simplu voice call? Cel puțin nu mie. 🙂 Al doilea aspect însă mă făcea să scot din buzunar ceva mai mult decât 50 lei. Nimeni nu vrea să urmărească un videoclip a cărei narațiune este bruiată de tot felul de bâzâituri și zgomote dubioase pe care le fac toate microfoanele ieftine, nu?

După câteva săptămâni de cercetare am dat de două microfoane: Blue Yeti și Blue Snowball. Primul promitea ceva mai mult decât Snowball-ul însă prețul depășea bugetul pe care mi-l propusesem. Sau pe care mi l-am impus. M-am axat, așadar, pe cea de-a doua variantă: Blue Snowball.

Căutând pe piața locală am găsit un singur magazin care comercializa așa ceva. Era un magazin de nișă de care nu mai auzisem până acum. Nu sunt cei mai mari din domeniu dar după puțină cercetare am aflat că nu sunt nici vreun magazin fantomă. Erau ok. Prețul era de 420 lei cu transport gratuit și îmi promiteau că-l vor aduce într-o săptămână fiindcă nu-l au în depozit și trebuie importat de prin altă țară.

Eram cât pe-aci să-l comand până mi-a venit ideea de a da un mic search și pe Amazon. Am căutat pe .com, .co.uk cât și pe .de și i-am ales pe nemți pentru prețul și taxele cele mai mici. Am iesit undeva la 390 lei (cu tot cu transport și taxe) și timp de livrare la fel ca al românilor. Da, 30 lei nu înseamnă mare lucru, dar cum nu mai comandasem niciodată de pe Amazon.de am zis că trebuie să iau de acolo, să-i văd cum se mișcă. 🙂

Am stat puțin în suspans când citeam notificările de la ei. Nu știu o boabă de germană iar Google Translate se împotmolește la foarte multe expresii și cuvinte, cel puțin din germană în română. Comanda a ajuns însă cu bine și funcționează ireproșabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *