Modalități sănătoase în care poți consuma semințele chia

Seminţele de chia pot să fie ele minuscule, dar au o mulţime de valori nutritive şi de super nutrienţi precum potasiul, magneziul, fibrele bune pentru inimă şi acizii graşi omega 3. În plus, se pot folosi într-o mulţime de preparate de la cereale, la salate, până la deserturi sau băuturi de tot felul.

Iată câteva idei de reţete polivalente cu seminţe de chia pentru a le savura aşa cum trebuie.

Garnitură pentru salate. Seminţele de chia pot să absoarbă lichidele şi să aibă o consistenţă de desert, să fie presărate peste felurile de mâncare sau să vină cu un gust crocant pentru cereale, salate de fructe, iaurturi sau legume proaspete.

O singură linguriţă de seminţe de chia conţine mai puţin de 60 de kcal, 3 grame de proteine şi 5 grame de fibre. Presară seminţele de chia chiar înainte de a consuma preparatele pentru ca acestea să nu absoarbă lichidele şi să aibă un gust crocant.

În produsele de patiserie, în pâinea fără gluten. Dacă ai o alimentaţie fără gluten sau suferi din cauza unei boli celiace, vei adora cu siguranţă pâinea cu seminţe de chia fără gluten. O pâine cu un gust crocant minunat, cu seminţe de chia tartinate cu unt de migdale sau cu unt de arahide, excelentă pentru sandwich-uri.

Pe post de pesmet. Nimic nu se compară cu aripile de pui sau cu peştele crocant. Carnea pane savurată cu un amestec delicios de seminţe de chia este cea mai sănătoasă şi cea mai bună. Le poţi folosi chiar şi pentru legume. Este de ajuns dacă foloseşti o jumătate de linguriţă de seminţe cu câteva linguri de maioneză, cu trei sferturi de făină de porumb şi dacă asezonezi cu usturoi pudră, sare şi piper.

Un desert cu seminţe de chia. Poţi lăsa peste noapte seminţele de chia în lapte de migdale sau iaurt pentru ca acestea să se umfle şi să obţină consistenţa unei creme de tapioca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *