Goana după căruciorul nepotului

În urmă cu vreo 7 luni am aflat că voi avea un nepoţel din partea fratelui meu. Bineînţeles că a urmat o mare petrecere, veselie şi voie bună însă după câteva luni a trebuit să începem să ne gândim şi la detaliile mai serioase. Fratele şi cumnata mea primeau cereri peste cereri de la potenţiali naşi, fie că le erau prieteni la cataramă sau doar s-au văzut de două ori în viaţă, cinci minute în vreun bar, club sau la cine ştie ce aniversare. Pe lângă asta bineînţeles că s-a pus şi problema botezului.

Caută biserică, caută preot, caută local unde să faci petrecerea de după botez şi aşa mai departe. Mie, din postura de unchi mi-a fost repartizată ”misiunea” pentru căutarea unui cărucior perfect dat fiind faptul că îmi doresc de multă vreme să devin unchi, deoarece să fiu tată n-am planuri prea curând, iar fratele meu ştiind cât de mult îmi voi iubi viitorul nepot (căci încă nu a ajuns pe lume) s-a gândit că e esenţial ca şi eu să am un rol cât de mic şi să-i ajut în acest eveniment de maximă importanţă din viaţa lor, cât şi a mea.

Aşadar, dat fiind faptul că nu mai am parte de foarte mult timp pentru a găsi obiectul misiunii, am început să citesc despre cărucioare în speranţa că voi reuşii să aleg un cărucior ideal pentru nepoţelul meu. Tot ceea ce ştiam e că va fi băiat, şi atât. Fără gemeni, fără tripleţi. Bineînţeles că în filtrele mele de căutare prima dată am bifat faptul că vreau ceva masculin fiindcă, nu-i aşa, toţi ne dorim ca fiii sau nepoţii noştrii să devină în timp bărbaţi adevăraţi iar primul pas fusese deja făcut.

După această filtrare am fost nevoit să caut şi să tot caut un model care mi s-ar părea mie perfect şi care să fie pe placul meu, al părinţilor copilului (fratele şi cumnata mea) cât şi al copilului fiindcă, deşi mulţi nu cred, chiar dacă un copil nu ştie să vorbească şi pare tânt să ştiţi că are şi el gusturi şi preferinţe şi nu se va simţi prea confortabil în ceva urât. Că tot veni vorba de confortabilitate, o altă problemă a fost alegerea unei mărimi ideale fiindcă nu-mi doresc ca viitorul meu nepot să nu se simtă bine în căruciorul în care îşi va petrece majoritatea timpului, înafara de perioadele în care se joacă şi seara când doarme.

Aşadar, vorbind din propria mea experienţă vă recomand să fiţi destul de conştiincioşi în tot ceea ce faceţi, în cazul meu fiind vorba despre căutarea unui cărucior ideal pentru viitorul meu nepoţel fiindcă îmi doresc ca acesta să aibă parte de tot confortul din lume şi ţinând cont că eu consider aceasta misiune, căci eu aşa o numesc, foarte importantă pentru mine din cauza faptului că este prima dată când devin unchi şi implicit şi prima dată când cumnata mea este însărcinată. Pe lângă acest lucru consider asta un eveniment foarte important şi totodată o responsabilitate considerabilă pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.