De ce hidratarea este atât de importantă pentru sănătate?

Nu ar trebui sa uiti niciodata, ca atunci cand corpul nostru sufera de sete, deja se afla intr-o stare de deshidratare. Ar trebui deci sa bei apa in mod regulat, macar 2 litri de apa pe zi. Descopera citind acest articol de ce este hidratarea atat de importanta pentru sanatate.

« Am uitat sa beau apa », « Nu imi este sete », « Nu imi place gustul apei », « Nu mersi, prefer sucurile »… iata o multime de scuze pentru a nu bea atata apa cat trebuie. Daca te regasesti si tu si le pronunti destul de des, acest articol este in acest caz pentru tine.

Dupa cum bine stii deja inca din scoala primara, corpul nostru este compus in proportie de 65-75% din apa. Din acest motiv, este foarte important sa te hidratezi pentru a fi cat mai sanatos.

Consumul de apa este vital pentru fiecare fiinta vie. Aminteste-ti ca atunci cand depui un efort fizic mai important sau cand depui o munca mai intensa, trebuie sa intaresti masurile pentru a asigura o hidratare optima corpului tau.

Lichidele pierdute trebuie sa fie inlocuite in mod permanent pentru a asigura buna functionare a organismului si pentru a preveni eventualele complicatii sau probleme de sanatate.

In fiecare zi, corpul nostru pierde din lichide prin transpiratie, prin urina, fecale sau alte fluide corporale. Mai ales atunci cand faci sport sau este foarte cald, este foarte important sa mentii o hidratare optima.

Hidratarea este cea care asigura buna functionare a creierului. Daca vei bea multa apa, vei permite creierului sa lucreze mai repede. Acest lucru favorizeaza memoria si amelioreaza starea de dispozitie.

Hidratarea te ajuta sa iti cureti arterele. Cel mai bine ar fi sa previi decat sa tratezi problemele de sanatate. Daca vei bea suficienta apa de-a lunglul zilei, vei reusi sa mentii un nivel sanatos de trensiune arteriala.

Hidratarea faciliteaza eliminarea de toxine din corp. Daca vei bea suficienta apa, vei reusi sa elimini toxinele sau deseurile care se acumuleaza in organism. In plus, o buna hidratare este cea care mentine ficatul in cea mai buna stare de sanatate.

Hidratarea este cea care amelioreaza functiile rinichilor. Consumand suficienta apa, vei ajuta rinichii sa functioneze asa cum trebuie. Se vor elimina deseurile si se vor evita problemele precum calculi renali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *