Băuturile pe care trebuie neapărat să le excluzi din stilul tău de viață

Atunci cand ne este sete, primul lucru la care ne gandim este apa… da, este singura care ne potoleste setea si care este cu siguranta cea mai sanatoasa optiune.

Dar anumite persoane, aleg mai degraba sa consume sucuri carbogazoase sau bauturi energizante, al caror gust indica prezenta a numeroase produse chimice. Exista insa si alte bauturi mai tentante precum frapuccino, dar si bauturile pe baza de cafeina. Dar aceste bauturi nu fac deloc bine organismului.

Dieteticienii sunt de parere ca exista anumite bauturi care nu ar trebui sa fie consumate deloc sau cel putin care ar trebui sa fie consumate cu moderatie. Care sunt acestea?

Sucurile de fructe pasteurizate sau concentrate. Daca esti o persoana dependenta de sucurile de fructe ar trebui sa incerci sa eviti sucurile de fructe pasteurizate sau cele concentrate. Sucurile proaspete de fructe sunt cea mai buna alternativa. De ce?

Deoarece sucurile industriale sunt pur si simplu pline de conservanti, de coloranti si de aditivi alimentari, un lucru care distruge toti nutrientii din sucuri, chiar daca acestea sunt naturale inainte de pasteurizare. In plus, sucurile industriale nu contin fibre si proteine pe care fructele adevarate le contin.

Bauturle energizante. Bauturile energizante sunt foarte populare, dar periculoase pentru sanatate. Ei bine, aceste bauturi cu un gust foarte bun contin o multime de hormoni, zahar intr-un procent foarte mare, aditivi si un procent imens de cafeina sau de taurina… adica nimic benefic pentru sanatate.

In loc sa te gandesti ca te vor energiza si te vor ajuta sa ramai concentrat, mai bine gandeste-te la numeroasele efecte secundare pe care le pot avea-diabet, convulsii, probleme cu somnul, hipertensiune…

Bautrile carbogazoase. Bauturile carbogazoase contin zahar si coloranti. O doza de Cola contine astfel peste 35 de grame de zahar. Dar pe langa zahar, bauturile carbogazoase contin si acid fosforic care poate incetini digestia si care impiedica absorbtia de calciu in organism. Astfelse va favoriza aparitia bolilor de oase precum osteporoza.

Produsele lactate standard, contin cel mai adesea estrogen. Deci cel mai bine ar fi sa privilegiezi produsele Bio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *