7 întrebuințări interesante ale mandarinei

Mandarinele apartin familiei citricelor. Te invitam sa afli citind acest articol sa descoperi toate beneficiile acestui fruct exceptional, foarte bun pentru sanatate. Mandarina se poate folosi atat in scopuri cosmetice cat si in scopuri medicinale. Deci atat pentru a cicatriza plagile cat si pentru a lupta impotriva cancerului.

Data viitoare deci cand vei mai cumpara si consuma mandarine, nu uita de minunatele lor beneficii. Sunt un concentrat de vitamina C, dar si de vitamina A, de carotenoide si de multi alti compusi benefici.

Mandarina te ajuta sa combati problemele legate de colesterol. Mandarinele sunt foarte bogate intr-o substanta, pe numele sau, sineferina, care ajuta la incetarea productiei de colesterol si care regleaza colesterolul in exces. Antioxidantii prezenti in mandarine sunt direct responsabili si de lupta contra incidentei colesterolului rau in artere.

Mandarina poate sa combata cancerul de ficat. Sucul de mandarina, la pacientii atinsi de hepatita C, poate sa reduca riscul de a suferi de cancer de ficat datorita nivelului ridicat de criptoxanthina beta. Mandarinele au si un nivel ridicat de limonena, care are efecte anticancer si care contribuie si la prevenirea cancerului de san.

Mandarina este un degresant natural. Aceasta utilizare a mandarinei are o explcatie destul de simpla. Totul se datoreaza aportului de vitamina C, foarte prezenta in citrice. Sucul de mandarina are deci un efect degresant.

Mandarina poate ameliora tonul pielii tale. Vitamina C si vitamina E continute de mandarine sunt cele care pot regla aspectul tenului si favoriza productia de colagen necesara aspectului sau delicat.

Mandarina te ajuta sa scapi de firele albe. Vitamina B12 prezenta in mandarine este de mare ajutor pentru a ajuta incetinirea albirii parului, odata cu inaintarea in varsta. Poti astfel aplica direct pe par sucul de mandarine si apoi poti clati. Te vei bucura de o stralucire instantanee.

Mandarina este ideala pentru a trata plagile. Uleiul care se concentreaza si care se elibereaza de catre coaja mandarinei este ideal pentru a trata plagile care nu sunt profunde.

Mandarina poate mari aportul de nutrienti atunci cand este adaugata in salate. In salate, este de mare ajutor pentru a se asimila mai usor proteinele si nutrientii esentiali pentru sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *