6 lucruri pe care le pot dezvălui ochii despre sănătatea ta

Se spune cel mai adesea ca ochii sunt oglinda sufletului. Sunt cei care dezvaluie mereu ceea ce ne dorim noi sa ascundem si pot releva emotiile pe care incercam sa le ascundem.

Dar ochii nu sunt doar oglinda sufletului. Sunt si oglinda organismului nostru. Intr-adevar, sunt cei care pot sa spuna foarte multe lucruri despre starea noastra de sanatate, prin intermediul diferitelor semnale pe care acestia le transmit.

Albul ochilor care are o alta culoare. Daca remarci cumva ca albul ochilor a devenit mai galbui, cel mai bine ar fi sa mergi la medic cat mai repede cu putinta. Acest simptom poate fi legat de disfunctii ale ficatului, ale vezicii biliare sau ale bilei.

Un urcior care nu mai dispare. Toate persoanele care au avut deja un urcior stiu ca acesta poate provoca o iritatie. Aceasta infectie este temporara si ar trebui sa dispara in cateva zile. Dar daca nu dispare, poate fi vorba despre un carcinom sebaceu, o forma de cancer.

Ochii globulari. In cazuri de oboseala extrema, ochii unor persoane par sa iasa din orbite. Dar daca simti mereu acest lucru si devine din ce in ce mai deranjant, ar trebui sa mergi la un doctor. O dilatare sau o umflare constanta a ochilor este un semn de hiperactivitate la nivelul tiroidei.

Vedere in ceata. Daca stai in fata unui ecran timp de mai multe ore, ai cel mai adesea, o senzatie de arsura, dar si privirea devine incetosata. Uneori ni se pare ca vedem dublu. Acest lucru se numeste oboseala oculara cauzata de dispozitivele digitale. Daca treci des prin aceste stari ar trebui sa vezi un oftalmolog cat mai repede.

O vedere alterata sau pierderea vederii. Persoanele care sufera de diabet sufera cel mai adesea de probleme de vedere. Acest lucru se datoreaza vaselor de sange care pot sa fie afectate. Diabetul poate cauza deci probleme cu vederea si chiar poate sa fie responsabil cu pierderea vederii daca vasele de sange se infunda si distrug retina.

Pierderea sprancenelor. Caderea sprancenelor nu este cauzata doar de inaintarea in varsta, de o carenta in nutrienti sau un stress psihologic. Poate sa fie cauzata si de insuficienta tiroidiana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *